Ungdomsskolen

  • Skrevet 11.feb.2012 - klokken 00:04 i kategorien Tanker

Ungdomstiden er et kjent, men uforståelig fenomen. Når du går i sjuende klasse, er tiendeklassingene som du vil møte neste høst noe av det skumleste du kan tenke deg. De er jo så store, og noen av de tøffeste av dem driver faktisk å røyker i busken bak hjørnet. Så sitter du der da, på ungdomsskolen, som åttende-klassing med reguleringen på plass, både oppe og nede. Du sitter der, i et nytt klasserom, med en ny klasse full av sosser du aldri har sett før. Du får dine første karakterer, og den treeren du får på matteprøven om algebra er jo bare dødsteit. Hva har liksom bokstaver med matte å gjøre plutselig? Hele ungdomsskolen er unødvendig. Hvorfor i alle dager skal du vite hva fotosyntesen er? Du skal jo ikke bli fotograf eller noe.

Så kommer du i niende klasse, og de teite åttendeklassingene ser jo ut som om de heller skulle gått sitt første år på barneskolen. Lite vet du at du så like liten ut - om ikke mindre - for underkant av et år siden. Som niendeklassing kunne du ikke gitt mer faen i karakterer, i et trinn på ungdomsskolen. Du henger sannsynligvis alt for mye på internett, og du tror på de som lager sitater om at å leve livet nå og å gi faen vil gjøre underverker for fremtiden. 

Etter niende, kommer presset fra tiende klasse inn på deg, og det er her menneskeheten deles i to. Den ene delen består av mennesker som prøver å få løftet fingeren de slapp i niende klasse. Resten ender opp med å skulke timen, for å skremme sjuendeklassinger ved å røyke i busken i hjørnet. Disse finner vi ofte igjen i kassen på bunnpris et par tiår senere.Ungdomsskolen er det stadiet i livet der du gleder deg til å komme deg videre, gå på videregående, fordi du har lyst på nye lærere, et annet miljø, og en skole med vinduer som ikke er spikret igjen(host).
Du er heldig om du finner en ungdom som innrømmer at han eller hun liker skolen. Det gjelder forsåvidt ungdommer på videregåendetrinnet også. Det er få elever som er klar over at et liv uten skole absolutt ikke ville vært "party all day, drink all night" så veldig lenge. Jeg ser dere for meg, etter en ukes tid med skolefritt liv, i liggende stilling i sofaen, med xbox-kontrolleren i hendene, begravd i tomme colaflasker og chipsposer. Den satt.


Fikk litt skrivekløe, så jeg prøvde meg på et slags kåseri. Tror jeg. Det ble forbanna kort da. Googlet litt for å få inspirasjon, og kom frem til at jeg skulle skrive om skole, men det er ikke så mye å si, for skole er ganske A4. Det som er å si om skole, det er allerede åpenbart, og unødvendig å få ned svart på hvitt. Å skrive et kåseri om skole er litt som å lære noen å ta på seg sokker. Jaja. Jeg trenger vel ikke å skrive ned hele livshistorien til kåseriet heller. Nei, hade. Hejdå

3 kommentarer

Benedikte HS

11.feb.2012 kl.00:34

Sykt bra skrevet Chrispo! digget dette inlegget. Bildene var driitfine, det nederste må du ta som profilbilde!!

Digger deg min supergode venn :)

sjokoladepudding

26.feb.2012 kl.14:37

christine det nederste bilde var sykt fint, bruk d som profilbilde det var søtt ♥

christinesyre

01.mar.2012 kl.14:28

sjokoladepudding: nei iiii

Skriv en ny kommentar

Her kan du skrive hvor du bor, navnet ditt og en kort beskrivelse av bloggen din.
+ Legg meg til som venn


© Dette er ett gratis design laget av Supertjej.blogg.no bloglovin
hits